Om Cháchara

Vad betyder “Cháchara”?

Visst är de fantastiska, tillfällena då du har ett avslappnat och otvunget samtal, eller uppdaterar dig om läget med vänner och bekanta, eller har en Annan konversation som du kan njuta av i stunden. Känns det bekant? Detta är att att vara de cháchara. Att småprata, estar de palíque, som min mamma eller mormor hade sagt.

För mig kan cháchara vara när jag och mina kusiner delade hemligheter tillsammans som tonåringar. Det kan vara ett av de där samtalen på resande fot somaldrig vill ta slut. Det kan vara ljudmeddelande på WhatsApp som blir långa som hela podcasts. En sak som är säker är att jag älskar att vara de cháchara! Jag älskar kommunikation, i alla des former. Och vad enkelt det är att konversera på sitt modersmål. Eller hur? Men vad svårt det kan verka i ett språk som du håller på att lära dig.

Tänk om du kunde konversera helt flytande och naturligt på det språket, och på så sätt kunde integrera dig i kulturen kopplad till det… Detta är syftet med Cháchara. Jag kommer att hjälpa dig att bli tillräckligt säker i ditt talande, så att du kan umgås och samtala med andra på spanska, utan begränsningar. ¿Te animas?

Vem ligger bakom Cháchara?